Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 4th June 2013, 03:23 AM
Dylan1473 Offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: London, Ontario
Posts: 14
linuxfirefox
OpenGL Issue with Kwin

My desktop effects haven't been working properly lately and after looking around a bit I found this in KDE's "Desktop Effects" settings:

"OpenGL compositing (the default) has crashed KWin in the past. This was most likely due to a driver bug."

As far as I can tell, OpenGL is working fine - I'm having no graphical issues with any other programs including some that I know for a fact rely on OpenGL to some degree. The problem seems to be specific to KWin. I've also encountered the problem once before and was able to fix it by restoring all KDE settings to default (moving the .kde folder). That didn't work this time. I also tried downgrading mesa-libGL which was the only graphics-oriented package updated recently aside from the catalyst kmod for the latest kernel, which is not the one I'm using anyway.

I'm using Fedora 18, kernel 3.7.9-205 with a Radeon HD 7600M series graphics card. The issue isn't terribly severe but is quite noticeable and annoying. Is anyone experiencing anything similar or able to offer suggestions about what I could do to fix this?

EDIT: I fixed it by using an older kernel and (I think) older radeon driver. That is assuming Fedora is using beta drivers, as I'm using the latest stable one now.

Last edited by Dylan1473; 16th June 2013 at 03:50 AM.
Reply With Quote
Reply

Tags
fedora 18, kwin, opengl, radeon

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KWIN shadows gone nix Using Fedora 1 26th August 2009 04:25 AM
OpenGl issue n.tomahawk Using Fedora 0 6th March 2008 09:44 PM
opengl window not having title bar-using freeglut for opengl programming in c++ ashjas Programming & Packaging 7 22nd January 2008 01:45 AM
Weird issue with glxgears (or any opengl rendering?) BlueC Using Fedora 0 18th October 2007 10:41 AM
ATI X300 OpenGL Issue ShadyEnigma15 Hardware & Laptops 7 14th July 2006 10:53 PM


Current GMT-time: 17:24 (Saturday, 25-03-2017)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat