Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 21st February 2006, 09:25 PM
pmreid Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: UK
Posts: 45
alsamixer default settings

Hi, I ran a yum update about a week ago and it seemed to update a few packages relating to the sound system (openal?)

Since then, the system volume has been ridiculously low, I found that if I run alsamixer the "<VIA DXS>" sliders are always at 0 after a reboot, and increasing these sliders solves the problem of the sound volume.

Just wondering is there any way to fix this so I don't keep having to do this every time I reboot?!

Cheers
__________________
CPU: AMD Sempron 64 3000+ [1.8GHz]
RAM: 1GB DDR 400MHz
HDD: 1x80GB SATA + 1x250GB SATA
nVidia FX 5200 128MB, 9xUSB2, DL DVD+-RW
Fedora Core 5
Reply With Quote
  #2  
Old 21st February 2006, 11:32 PM
xeric Offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 58
I had the same problem. I think it was the update to kernal 2.6.15-1.1830_FC4 when the problem occured, I guess because of changes to the VIA sound driver.
I found that if I set the mixer controls where I wanted them, rebooted to an old kernal and then rebooted to the new kernal, the mixer did not revert to the 0 settings in VIA DXS. I don't know why this worked, as I found it by accident.
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd February 2006, 12:32 AM
taurus Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: No Where...
Posts: 167
After you adjust the volume with alsamixer, did you remember to run "alsactl store" to save the settings?
Reply With Quote
Reply

Tags
alsamixer, default, settings

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to restore K3b to its default settings zecchinhg Using Fedora 4 15th March 2009 01:22 AM
alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: No such device daddye Using Fedora 0 13th February 2006 08:36 PM
alsamixer settings are not restored makuz Using Fedora 6 12th April 2005 12:57 PM
Alsamixer settings: Can't save them! GrahamB Hardware & Laptops 0 21st March 2005 01:41 PM


Current GMT-time: 22:53 (Sunday, 26-03-2017)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat